RENEW
Kerk in beweging

Onze droom

Dynamisch, liefdevol, creatief, verbindend, toegankelijk en ondernemend. Maar ook eerlijk, confronterend en uitdagend. Een aantal kenmerken die vandaag de dag niet genoemd worden als je vraagt waar 'de kerk' voor staat. Toch geloven wij dat deze woorden horen bij christelijke gemeenschappen (kerk) zoals deze bedoeld zijn.

Het aantal bezoekers van de bestaande gemeenschappen neemt snel af, en per week sluiten twee kerkgebouwen in Nederland hun deuren. Deze secularisatie is veelzeggend. Voor velen is de inhoud en (in mindere mate ook) de vorm niet meer relevant voor het dagelijkse leven. Individuen en gemeenschappen missen de kracht die het geloof in Jezus claimt te hebben, waardoor 'geloof' en 'kerk' zijn baanbrekende waarde heeft verloren.

Maar gelukkig gebeurt er veel meer dan we weten en meten! Want daar waar 'oude wijn in oude zakken' aan relevantie verliest, zien we op steeds meer plekken 'nieuwe wijn in nieuwe zakken' ontstaan. Kleinschalig en lokaal, maar met kracht en impact.

Wij dromen ervan dat in alle wijken in Nederland een holistische community (of meerdere) vorm en kleur heeft gekregen. Nederland kent ruim 3000 wijken die allemaal gekenmerkt worden door hun eigen geschiedenis, cultuur, uitdagingen en kansen. Een prachtige kans om ons met meerdere christelijke community's in te zetten voor de bloei van deze wijken!

We geloven sterk in een holistische aanpak. Leven vanuit Jezus gaat niet alleen over onze spirituele kant. Onze spirituele situatie heeft namelijk impact op alle aspecten van het leven, en visa versa. Christelijke community's horen erom bekend te staan dat ze impact hebben in hun directe omgeving door hun onvermoeibare inzet voor de bloei van de wijk en haar inwoners. Niet door op een eiland te functioneren, maar door volop in het leven te staan en samen met andersdenkenden op te trekken en het leven te delen. Door gelijkwaardige liefdevolle en/of vriendschappelijke relaties waarin vertrouwen de kans krijgt om te groeien.
Dat kan alleen als volgers van Jezus opnieuw gaan zien hoezeer Gods hart verlangt naar het opbouwen en herstellen van zijn schepping op alle fronten, en hoezeer God er naar verlangt om door ons heen Zijn herstelplan voor deze wereld te realiseren. Door herstel en opbloeien van ons hart, relaties, natuur, bedrijven, creatieve sector, regering, etc.

Wil je doorpraten over onze droom, of zelfs meebouwen aan onze missie? Neem dan contact met ons op, we doen graag een bak koffie om kennis te maken!